GAME OVER

Hedendaagse
Kunstexpo’s
de tentoonstellingen zijn elke zaterdag en zondag open van 13u tot 18u, van 5 tot 26 november.

19

Chez Nelly Bruneel, Ferme du Rond-Chêne
Rue du Culot 58
Tourinnes-la-Grosse

20

Chapelle du Rond-Chêne
Rue du Culot 58
Tourinnes-la-Grosse

Rémi Tamain

Peintures à la truelle

Deze troffels, allemaal verschillend, zijn het verlengstuk van de kunstenaar Rémi Tamain, bijna zijn reïncarnatie omdat ze weergeven wat een kunstenaar is.
Allereerst het object, een troffel, symbool van Rémi Tamain voor wie hij is, zowel qua opleiding als fysiek… Inderdaad, omdat hij afstamt van een familie van handelaars in bouwmaterialen en ijzerwaren, is dit bij uitstek een zeer symbolisch object voor hem omdat het een deel van zijn kinderspeelgoed was, een symbool van wie hij nu is…
Verder weerspiegelen de toegepaste beelden zijn intellectuele vorming, zowel tijdens zijn studies aan de Ecole du Louvre als aan de Ecole des Beaux Arts.
Dit object, zo eenvoudig en zoals altijd in Remi’s werk als beeldend kunstenaar, zo herkenbaar voor iedereen, heeft dus een heel andere betekenis voor de kunstenaar.
Deze voorliefde voor kindertijd en introspectie, dit verlangen om Peter Pan te blijven, vooral het verlangen om je eigen universum op te bouwen en te koesteren door een beroep te doen op persoonlijke referenties maar zo leesbaar voor iedereen.
En waarom zou je deze objecten uit de geest van een groot kind niet vinden in doe-het-zelf bouwmarkten?

www.remitamain.com

Kaart en online route naar deze locatie:

Met de volledige toegang (€5) krijg je alle extra informatie over de tentoonstellingen te zien en wordt ook de online kaart ontgrendeld. Met deze kaart kom je in één klik op de plek die je zoekt, waar je ook bent, rechtstreeks op je smartphone.
Ideaal om je bezoek voor te bereiden!

Heb je je al geregistreerd?