GAME OVER

Hedendaagse
Kunstexpo’s
de tentoonstellingen zijn elke zaterdag en zondag open van 13u tot 18u, van 5 tot 26 november.

19

Chez Nelly Bruneel, Ferme du Rond-Chêne
Rue du Culot 58
Tourinnes-la-Grosse

Nicolas Tourte

Bijna alles begint met de dilettante en uitgebreide analyse van de landen die ik bezoek. Ik verzamel anekdotes, stilstaande en bewegende beelden. Sommige van deze voorstellingen zijn als impulsieve notities, niet erkende ready-mades, ideeën die ik wens te vereeuwigen om aan anderen door te geven. De rest sluimert, wachtend, in wat een broedplaats zou kunnen zijn, een voedselbank, een visuele bron die zijn vruchten zal afwerpen in het vluchtige van een toevallige ontmoeting.
Ik extraheer fragmenten, die een goed gevuld lappendeken verrijken. Dit helpt me om de verbeelding te begrijpen die vervat zit in de werelden waarmee ik geconfronteerd word. Het stelt me in staat om een eenvoudig element als een lepel in vraag te stellen: waarom deze vorm in plaats van een andere, wat is zijn specificiteit, zijn rol…
Deze onschuldige en ernstige manier om dingen voor te stellen gaat vaak over in ironie. Ik denk aan de cycli van onzichtbare mechanismen die ons leven beheersen, het doet me glimlachen en het vervult me met angst. Ik vind het fijn om een detail tonen, te onthullen waar we meestal langs lopen zonder het aandacht te geven, waardoor het een nieuwe status krijgt en misschien zo het collectieve onbewuste stimuleert.
Of ze nu tot onze gemeenschappelijke beeldcultuur behoren of deel uitmaken van de verwaarloosde plekken van de menselijke blik, al deze dingen verkennen is voor mij een kans om een structuur bloot te leggen en te herontdekken, een ecologische niche populair te maken, aandacht te geven aan kleine aardverschuivingen in de huiselijke ruimte. Ik leg de aberraties bloot van de plaatsen die ik transfigureer en ik ontleed ze. Deze details, deze fragmenten, die ik probeer bij te werken, verschijnen vaak, ondanks mezelf, in de vorm van «microlandschappen» waarin de schaal en de waarden muteren. De aardwetenschappen leiden mij in mijn plastisch onderzoek, niet dat ik improviseer als wetenschapper; Ik hou er gewoon van om bepaalde ideeën en ontwikkelingen naar boven te brengen om ze in mijn productie in emulsie te verwerken.

www.nicolastourte.net

Kaart en online route naar deze locatie:

Met de volledige toegang (€5) krijg je alle extra informatie over de tentoonstellingen te zien en wordt ook de online kaart ontgrendeld. Met deze kaart kom je in één klik op de plek die je zoekt, waar je ook bent, rechtstreeks op je smartphone.
Ideaal om je bezoek voor te bereiden!

Heb je je al geregistreerd?