GAME OVER

Hedendaagse
Kunstexpo’s
de tentoonstellingen zijn elke zaterdag en zondag open van 13u tot 18u, van 5 tot 26 november.

63

Chez Muriel de Peñaranda
Dans la grange de la ferme de Wahenge
La Bruyère

Christian Andersson

Column Shred

Column Shred is samengesteld uit stroken bedrukt papier die Dorische zuilen voorstellen; hun voetstukken lijken rechtstreeks door een papierversnipperaar te zijn gegaan. Het is alsof ze een kortere weg hebben genomen in het hedendaagse industriële recyclingproces: niet even snel gedrukt als vernietigd. Er is een contrast tussen deze papieren afdrukken en de logge massa van de zuilen, waarvan ze slechts het beeld zijn. Enerzijds solide, millennia-oude relikwieën, anderzijds vluchtige sporen van een gedematerialiseerd archief dat voorbestemd is om snel te verdwijnen.

We spreken over ‘stijlen’ om onderscheid te maken tussen de verschillende Griekse architectonische ordes, gedefinieerd door het type kolommen. In secundaire zin verwijst stijl al lang naar de omhulling of buitenkant die inhoud omhult; de laatste wordt verondersteld de opslagplaats te zijn van de ware betekenis of aard van iets. Door een omkering die door digitalisering is veroorzaakt, wordt van afbeeldingen nu gezegd dat ze ‘inhoud’ zijn, in tegenstelling tot de containers die ze verspreidden (websites, omroepplatforms, enzovoort). Stijl en inhoud worden hier binnenstebuiten gekeerd, als een uitgetrokken handschoen. Stijl is tegelijkertijd beeld, inhoud, interieur en exterieur.

Vincent Pecoil, curator, schrijver en momenteel artistiek directeur bij Frac Normandie

www.christianandersson.net

Kaart en online route naar deze locatie:

Met de volledige toegang (€5) krijg je alle extra informatie over de tentoonstellingen te zien en wordt ook de online kaart ontgrendeld. Met deze kaart kom je in één klik op de plek die je zoekt, waar je ook bent, rechtstreeks op je smartphone.
Ideaal om je bezoek voor te bereiden!

Heb je je al geregistreerd?