GAME OVER

Hedendaagse
Kunstexpo’s
de tentoonstellingen zijn elke zaterdag en zondag open van 13u tot 18u, van 5 tot 26 november.

63

Chez Muriel de Peñaranda
Dans la grange de la ferme de Wahenge
La Bruyère

Jérôme Considérant


Jérôme Considerant leidt de semantische logica van het pictogram af en anticipeert op humoristische wijze op de komst van een samenleving die even absurd als analfabeet is. Zijn niet-expressieve, vreemd bekende personages vertonen zich in uitzinnige ensceneringen die meerdere vragen oproepen. Klassiekers uit de kunstgeschiedenis, de consumptiemaatschappij, de dictatuur van de gadgets, de ecologische wanorde, achter elk beeld met zogenaamd simpele inhoud schuilt zoveel goedbedoeld sarcasme. Als Jérôme Considerant inderdaad een van de agitatoren van ideeën en beelden is die passen bij een bepaalde traditie van de Belgische kunst, is zijn taal niet minder subtiel universeel.

Pierre-Yves Dessaives, kunsthistoricus (Université de Liège) en conservator hedendaagse kunst bij de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Kaart en online route naar deze locatie:

Met de volledige toegang (€5) krijg je alle extra informatie over de tentoonstellingen te zien en wordt ook de online kaart ontgrendeld. Met deze kaart kom je in één klik op de plek die je zoekt, waar je ook bent, rechtstreeks op je smartphone.
Ideaal om je bezoek voor te bereiden!

Heb je je al geregistreerd?