GAME OVER

Hedendaagse
Kunstexpo’s
de tentoonstellingen zijn elke zaterdag en zondag open van 13u tot 18u, van 5 tot 26 november.

19

Chez Nelly Bruneel, Ferme du Rond-Chêne
Rue du Culot 58
Tourinnes-la-Grosse

Christine Mawet

Trouw aan mijn favoriete thema, de ijdelheid van wezens en dingen, probeer ik het verstrijken van de tijd te dwarsbomen, door stukjes uit het verleden naar boven te halen met hedendaagse technieken.
Sinds 2012 maak ik porseleinen tuingereedschap via het project “Back to the tools”. Dit project had «Back to the roots» kunnen heten, omdat het voor mij een kwestie is van het vinden van een vorm van ‘wortelen’ door het tuingereedschap van “Mawet Frères” opnieuw te bekijken, een familiebedrijf dat vandaag niet meer bestaat.
Het gaat er om het gereedschap de plaats terug te geven waar het werd achtergelaten, om terug te keren naar een lokale en eerlijke economie ver van overconsumptie en massale overproductie. «Back to the tools» is een uitnodiging om vergeten vaardigheden en know how te herontdekken en een beleving van de tijd te creëren die meer verenigbaar is met onze menselijkheid.

Het thema «Game Over», voorgesteld door Rohan Graeffly, bracht me ertoe een utopisch keramisch bowlingspel te ontwerpen. Als een echo van dit vooraf verloren spel, zeefdrukken die het uitsterven van de lokale flora oproepen, evenals disfunctionele porseleinen tuinslangen.

Play it again! Op lage temperatuur gebakken, blijven de kegels poreus en worden ze omgekeerd om Oya’s te maken die het droge land kunnen bevloeien.

www.christinemawet.com

Kaart en online route naar deze locatie:

Met de volledige toegang (€5) krijg je alle extra informatie over de tentoonstellingen te zien en wordt ook de online kaart ontgrendeld. Met deze kaart kom je in één klik op de plek die je zoekt, waar je ook bent, rechtstreeks op je smartphone.
Ideaal om je bezoek voor te bereiden!

Heb je je al geregistreerd?